Actueel

Altijd geïnformeerd door een hecht team van redactieleden

Aktiviteitenkalender 2018

Snuffelmarkt

Zaterdag 22 september a.s. in Dorpshuis "Ons Huis" aan de Dorpsstraat in Almen.
Van: 9.30 tot 13.00 uur
Deze snuffelmarkt wordt georganiseerd door het instrumentenfonds van muziekvereniging JULIANA.
Ook dit jaar hopen wij dat u weer schone, hele en verkoopbare spullen voor ons heeft. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om nieuwe instrumenten aan te schaffen en voor reparatie van de huidige instrumenten.

Wij accepteren:
Schilderijen, glaswerk, speelgoed, kleding, boeken en nog veel meer, mits het schone, goede en bruikbare spullen zijn, maar GEEN computers of computeronderdelen, losse kussens van stoelen of banken en grote meubels.
De overgebleven boeken gaan naar de Gorsselse molen.

Inbrengen kan alleen op: Donderdag 20 september van 19.00-21.00 uur!

Voor inlichtingen kunt u bellen met:

  • Floris Ruiterkamp tel.nr. 0610105485
  • Albert Hukker tel.nr. 0683776026

Lindsey Schonewille, Instrumentenfonds Juliana

Nog niet bekend

Nog niet bekend

Nieuws

Een aantal dames van onze Zumba groep wil naast deze sport ook graag een uur Aerobics doen. Natuurlijk willen we daar als vereniging aan meewerken.

Wat is Aerobics?

Het zijn efficiënte fysieke oefening, die meestal op muziek worden gedaan. Kracht, flexibiliteit, coördinatie en tact worden getraind. Aerobics is zeer populair bij vrouwen en mannen, die het samen in een groep, met een instructeur, willen doen. Het zijn prima bewegingen om het hart en de longen te versterken.

Aerobics wordt gedaan om:

  • fitheid te verbeteren
  • vetten en koolhydraten te verbranden
  • het lichaam te vormen
  • fysiek welzijn te versterken
  • fit te blijven.

Misschien zijn er in Almen wel meer dames of heren, die ook graag een uur Aerobics willen.

Vanaf 30 mei, zal Douwina te Veer, op de woensdagavond, van 19.00 – 20.00 uur, een aantal Aerobic lessen geven. In principe stoppen de lessen als de zomervakantie begint. Om de kosten wat te drukken vragen we per les een bijdrage van € 1.=. Deze kan aan Douwina gegeven worden.

Bij voldoende deelname zal dit na de zomer een vervolg krijgen; de deelnemers worden dan lid van OVÉRA voor € 32,50 per kwartaal.

Het doorgaan na de vakantie kan in gevaar komen, als de afdeling volleybal met 3 teams in de competitie gaat spelen. Dit is medio juni bekend.

Met vriendelijke groeten, namens het bestuur afdeling gymnastiek/dans, Gerrit Nijkamp.

Klaas van Heusden en Henk Berends vragen namens de Stichting Accommodaties Almen (SAA) en Stichting Ons Huis aandacht voor het volgende:

Zoals iedereen wel gezien heeft zijn er al geruime tijd verbouwingswerkzaamheden gaande om de Sportzaal Almeloe en Dorpshuis Ons Huis technisch met elkaar te integreren tot een multifunctioneel complex. Dat begon met het aanleggen van de zonnepanelen voor gezamenlijk gebruik, gevolgd door de aanbouw van de ontmoetingsruimte tussen de sportzaal en het dorpshuis en de inrichting daarvan. De laatste fase van deze werkzaamheden is de interne verbouwing in de sporthal om ruimte te creëren voor de fysio-praktijk van Solis/Ortis, die begin juni a.s. zal worden opgeleverd, waarna de  fysio-praktijk aansluitend z.s.m. naar ons complex zal verhuizen.

MAAR daarmee is het nog niet klaar! Er waren nog verdere wensen om het complex gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk te maken (met name door realisatie van automatische toegangsdeuren en een video verbinding voor deelname op afstand aan activiteiten in het dorpshuis en door het aantal parkeerplaatsen rond het complex te vergroten), en om de sportzaal te voorzien van isolerende bekleding van de buitengevels. In februari van dit jaar hebben de SAA en Ons Huis hiervoor een project voorstel ingediend bij de Provincie Gelderland voor ondersteuning uit het subsidiefonds Aanpassingen Gemeenschapsvoorzieningen (toegankelijkheid en duurzaamheid gemeenschapsvoorziening). Tot ons grote genoegen heeft de provincie eerder deze maand onze subsidieaanvraag goedgekeurd tot maximaal 50% van het te investeren bedrag van € 88.000. De andere 50% zullen door SAA en Ons Huis uit eigen middelen betaald worden. De werkzaamheden hiervoor zullen op korte termijn beginnen en in oktober 2018 voltooid zijn. Dat betekent dat Almen dan de beschikking zal hebben over een up-to-date geïntegreerd multifunctioneel gemeenschapscomplex. Wij hopen u daar allen te mogen begroeten.”

Rabobank actie Hart voor de Achterhoek

Hart voor de AchterhoekOok dit jaar organiseert de Rabobank weer de actie Hart voor de Achterhoek. Maar liefst 11 Almense verenigingen/stichtingen hebben zich aangemeld. Om alle stemmen in Almen te houden heeft de VAB aangeboden om de promotie in Almen voor z’n rekening te nemen.

Alle leden van de Rabobank krijgen binnenkort per post een stemformulier met een unieke code. Hiermee kunt U stemmen uitbrengen op uw favoriete club of stichting. Dit levert de deelnemende verenigingen/ stichtingen een mooi bedrag op. De stemperiode loopt van 22 mei tot en met 6 juni.

In Almen doen dit jaar de volgende verenigingen/stichtingen mee:

Vereniging Bestedingsdoel
Almense IJsbaan “De Vetweide” Voor duurzaamheid en energiebesparing willen wij ledlampen aanschaffen voor de baanverlichting.
Almense Tennis Club ATC Het opknappen van de oefenkooi om het spelpeil op te krikken en blessures te voorkomen.
CGK Vocaal zangkoor Een cursus stemvorming voor het hele koor gegeven door zangpedagoog Suzanna Veerman.
Dorpshuis Ons Huis Herinrichting van onze speelplaats buiten bij Ons Huis ten behoeve van de kinderopvang.
Jeugdraad Almen Het aanschaffen van nieuwe materialen en een nieuwe tent ten behoeve van het Almense jeugdwerk.
Museum STAAL ‘Echte’ bedrijfskleding om onze bezoekers netjes, verzorgd en professioneel te kunnen ontvangen.
Muziekvereniging “Juliana” Een gedegen muziekopleiding aan onze jeugdleden kunnen bieden met een laagdrempelige instap.
OVERA omni-vereniging Het verfraaien van de binnenzijde van onze sportzaal Almeloe na de verbouwing.
SV Almen voetbal Het aanschaffen van trainingsmateriaal zoals doeltjes, ballen en hesjes voor onze jeugd.
’t Trapveldje schoolplein Toekomstige vervanging van het kunstgras op ons voetbal-/hockeyveld op het schoolplein.
Vrouwen van Nu Het organiseren van een exclusieve avond met een cabaretprogramma of bekende persoon.

De stemmen moeten via de computer worden uitgebracht met gebruikmaking van de unieke code, die u krijgt toegestuurd. Ieder Rabobank lid ontvangt 5 stemmen, waarvan maximaal 2 stemmen op dezelfde vereniging mogen worden uitgebracht.

Voor ouderen, die niet met een computer kunnen stemmen, is er de mogelijkheid om met hulp van anderen toch te stemmen. Dit kan op de woensdagen 30 mei en 5 juni van 10.00 tot 12.00 uur in Ons Huis tijdens de inloopmorgen. U moet dan wel de brief met de unieke code meenemen, die per post bezorgd is. Een computer is aanwezig!

Expositie Edith Geleijn en Open Huis in het Tramstation

Vanaf donderdag 3 mei tot en met 7 juni is op het perron van het Tramstation in Gorssel een expositie van het werk van Edith Geleijn te zien.

Edith Geleijn begon in 2002 met schilderen. Ze is autodidact die zich verder ontwikkelde via cursussen. De werken van Edith, opgezet in Acryl, worden gekenmerkt door een intense gelaagdheid. Haar eerste interesse lag bij portret en model, waarbij ze in haar werk de expressiviteit van kleuren gebruikte om de ingetogenheid te benadrukken.

In de loop van de jaren heeft Edith haar onderwerp steeds meer verlegd naar het landschap. Opvallend is de serie over Zweeds Lapland in blauw tinten, diffuus en krachtig tegelijk. De grootse woeste, lege landschappen hebben diepe indruk op haar gemaakt. Het zijn composities van rotsen, sneeuw en lucht.

Op zaterdag 5 mei zal Edith tijdens de Open Dag van het Tramstation aanwezig zijn om vragen over haar werk te beantwoorden. Tevens staan dan een aantal bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken klaar om de gasten te ontvangen. In de presentatieruimte van het Tramstation zullen op de Open Dag films vertoond worden die in verband staan met de bezetting en de bevrijding van onze regio.

Openingstijden
Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 5 mei 2018 geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.

Website: http://www.edithgeleijn.nl

Zwembad De Boskoele opent a.s. donderdag 19 en vrijdag 20 april van 12.00-18.00 uur haar deuren. Nu de zomer even haar gezicht laat zien, is het tijd om voor te proeven. Iedereen is welkom om tegen het reguliere tarief te komen zwemmen. Officieel gaat het zwembad open op 5 mei.

Zwembad De Boskoele even open
Op donderdag 19 en vrijdag 20 april kunt u een voorproefje op de zomer nemen in zwembad De Boskoele aan de Lindeboomweg 6 in Gorssel. “De weersvoorspellingen zijn zo goed dat we besloten hebben het zwembad twee middagen open te stellen”, meldt bedrijfsleider Jorrit Erps. Er is heel hard gewerkt de afgelopen dagen en de zonnecollectoren doen het prima. Als het zo doorzet, wordt er een watertemperatuur verwacht van circa 23˚C. Warm genoeg om comfortabel te kunnen zwemmen en spelen. Dit geldt overigens alleen voor De Boskoele in Gorssel. Zwembad De Berkel in Almen gaat later open.

Zwemabonnementen
De zwemabonnementen liggen vanaf donderdag 12.00 uur klaar op het zwembad. U kunt het abonnement meteen gebruiken. Dit geldt ook voor degene die in Almen hun abonnement hebben besteld. Met datzelfde abonnement kun je ook in De Boskoele zwemmen. Voor degene die nog geen abonnement besteld heeft, is er de mogelijkheid dit via de websites te doen of donderdag of vrijdag op het zwembad zelf. Neem daarvoor het ingevulde aanvraagformulier, te downloaden van de websites van beide zwembaden, en pasfoto mee naar het zwembad. De aanvraag geeft u ook toegang tot het zwembad. Op het zwembad zelf zijn de aanvraagformulieren ook verkrijgbaar.

Officiële opening op 5 mei
Vervolgens gaan zowel zwembad De Boskoele als De Berkel open op 5 mei. Dit heeft te maken met het weer. Helaas wordt het na de zomerse dagen van deze week, weer een stuk kouder. Dan koelt het water ook weer flink af en wordt het kostbaar om het zwemwater op temperatuur te houden. Niet alleen de kosten zijn bepalend hierin. Het is ook niet heel duurzaam om voor relatief weinig zwemmers zo veel gas bij te stoken. Het weer bepaalt dus wanneer de zwembaden open gaan. Maar voor nu is het even zomer en gaan we genieten. Kom dus voorproeven in De Boskoele!