Agenda

Voor meer informatie klik op het agenda item

Aktiviteitenkalender 2018, 2019

IJsseldal Wonen vraagt uw aandacht voor het volgende: tussen 14.30 en 16.00 uur op woensdag 12 december 2018 kunt u de twee nieuwe sociale huurappartementen bezichtigen, die IJsseldal Wonen heeft gerealiseerd binnenin het complex. Ook kunt u de nieuwe ontmoetingsruimte, die beheerd wordt door Stichting Ons Huis bezichtigen. Aanmelden is niet nodig. Er zullen medewerkers van IJsseldal Wonen aanwezig zijn die u kunnen vertellen wat de voorwaarden zijn om een woning in De Linde te huren.

Woensdag 12 december is er weer repaircafe in Ons Huis.

Tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u spullen ter reparatie aanbieden. Ons repairteam gaat dan zijn uiterste best doen om het aangeboden toch weer aan de praat te krijgen. Ook voor textielreparaties kunt u terecht. Als er onderdelen besteld moeten worden dan is dat voor eigen rekening.
Tijdens het wachten kunt u genieten van een kop koffie. Wel graag even afrekenen aan de bar.

Namens de woensdagochtendgroep, Toine Boonman

 

De avond wordt op traditionele wijze ingevuld en wordt muzikaal opgeluisterd door de harmonicagroep “de
Binnenweggers”.

Expositie Annemarie Hakvoort en Open Huis in het Tramstation

Annemarie HakvoortIn de decembermaand is in het Tramstation Gorssel het werk te zien van Annemarie Hakvoort. Haar sferische landschappen in acryl en olieverf worden gekenmerkt door intense kleuren en een losse stijl. Elk schilderij verwezenlijkt een eigen sfeer. De oorspronkelijk uit Rotterdam afkomstige kunstenaar heeft haar hart aan de Achterhoek verpand.

Ze zegt hierover: “het landschap achter de IJssel ademt een eeuwenoud gevoel van “zijn”. Door in alle rust te verstillen kan ik zelf ook in deze staat komen. Deze zijnskwaliteit breng ik al schilderend over het doek. Mijn schilderijen zijn daarmee een weerspiegeling van zowel het uiterlijke plaatje als mijn innerlijke landschap”.

Als kind is Annemarie Hakvoort begonnen met aquarelleren, later kwam daar acryl en olieverf bij. Toen de beroepskeuze kwam, wilde ze graag iets met kunst en met mensen doen. Het werd de opleiding Kunstzinnige Therapie in Leiden. Na een aantal jaar in dit vak gewerkt te hebben, pakte ze zelf het schilderspenseel weer op. Als kunstenaar exposeert Annemarie Hakvoort regelmatig en geeft ook workshops. Daarnaast werkt ze als kunstzinnig coach in bij een loopbaanbegeleidingbureau. Haar atelier is gevestigd in de Proeflokalen ( Vispoortplein) in Zutphen.”

Meer informatie over de schilderijen is te vinden op de website http://www.annemariehakvoort.nl/.

Op zaterdag 1 december zal Annemarie tijdens de Open Dag van het Tramstation aanwezig zijn om vragen over haar werk te beantwoorden. Tevens staan dan een aantal bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken klaar om de gasten te ontvangen.

Openingstijden Tramstation: dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op zaterdag 1 december 2018 is het Tramstation van 10.30 tot 15.00 uur open. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.

Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.

Kom je zondag a.s. 16 december tussen 14 en 17 uur naar onze sfeervolle jaarlijkse kerstmarkt op het plein en in de kerk!! Het belooft een supergezellige middag te worden waar veel te beleven zal zijn. Een bezoek meer dan waard!!

De kerstmarkt zal muzikaal omlijst worden door optredens van muziekvereniging Juliana, de Midwinterhoornblazers en zangroep Vocaal.

Hier een impressie van de verdere deelnemers:
Zorgboerderij Hulshof, fotograaf  Dik Windhouwer, Landgoed Ehzerwold, Joop Hulleman, North Sea Design, De Vetweide, Marjo Nijhof, fotograaf Geert de Groot, Landhotel de Hoofdige Boer, het Vista Project, de Zonnebloem, Stichting Shenpen, Wereldwinkel, Erik Klaassen, (ovERWINms), de Vereniging Almens Belang, Ondernemersvereniging Almen, Museum Staal, Vereniging Zorg en Welzijn Almen, Alice Tichelman, Joke Leeftink, Gerrie Brinkman, Ellen Duistermaat en moeder, Instrumentenfonds Juliana, de IJsbaan, Kim de Kruyf.

Wij hopen jullie in groten getale te ontmoeten!

Ondernemersvereniging Almen.

Op woensdag 19 december houden Vriendenkring en de Inloop weer een gezamenlijke kerstviering.

Als u zich nog niet opgegeven heeft en wel wilt komen, kunt u zich alsnog aanmelden voor deze ochtend bij Margreet Broer van Ons Huis; tel.nr. 431421. De viering wordt afgesloten met een diner. De ochtend begint om 10.00 uur en de maaltijd rond 12.30 uur.

De kosten van de ochtend incl maaltijd is €17,-. De kosten van de maaltijd alleen is €13,50, daar kunt u ook voor kiezen. Ook daarvoor kunt u zich ook opgeven bij Margreet, tel.nr 431421. Als u zich op geeft voor de maaltijd, moet u deze ook betalen. Dit omdat de maaltijd besteld wordt.

Aan Almenaren de vraag om evt. ook buren/kennissen die dit bericht niet lezen, hiervan op de hoogte te stellen. Het was vorig jaar een heel gezellige bijeenkomst, vandaar.

Mede namens de organisatoren van de vriendenkring en de inloop, vriendelijke groeten, Ali Brinkman.

Het duurt nog even, maar de voorbereidingen voor onze Kerstviering zijn alweer in volle gang.
Donderdag 20 december gaan we dit gezellig samen vieren. Overdag doen we gezellige en creatieve dingen in de klas en ‘s avonds gaan we schoolbreed samen eten.

Programma 20 december:
16.30 uur Eten en drinken brengen
17.00 uur Kerstdiner
18.00 uur Lichtjestocht door het dorp
18.15/18.30 Kerstliedjes in de kerk + afsluiting

Vrijdag 21 December: Ons filmhuis Kerstfilmavond.

Als voorgerecht de korte film van Herman Finkers, Kraomschudd’n in Mariaparochie.

Als hoofdgerecht de film The Muppets Christmas Carol. Een comedy en familie en muziekfilm uit 1992. De film is gebaseerd op de roman A Christmas Carol die is geschreven door Charles Dickens.

De rol van Ebenezer Scrooge wordt gespeeld door Michael Caine. Verder zijn er ook diverse Muppets die (bij)rollen spelen. Het is de avond voor Kerst en Scrooge is weer eens onvriendelijk tegen iedereen. Dickens' verhaal, verteld door Gonzo met behulp van Rizzo the rat. Met hulp van de drie geesten en verwijzingen naar bijna elke Kerstfilm die ooit gemaakt is, komt Scrooge erachter dat liefde voor elkaar het enige is dat telt. 

Deze avond is de zaal open om 20.00 uur en start de film om 20.30uur.

Beste Almenaren,

KlaverjassenElke maand wordt er op vrijdagavond gekaart in Ons Huis. We hebben nu per avond +/-20 kaarters maar we hopen dat meer Almenaren komen kaarten. We spelen nu klaverjassen (Amsterdams), maar misschien kunnen we ook andere kaartspelen gaan doen. Het altijd hartstikke gezellig. Je ontmoet elkaar in ons schitterend dorpshuis. We spelen zeker niet “met het mes op tafel”. De sfeer is altijd erg fijn.

Spreekt het jullie aan, kom gewoon eens vrijblijvend langs. Iedereen, jong en oud is van harte welkom. Dit zijn de eerstvolgende vrijdagavonden: 23 november 2018, 21 december 2018 en 25 januari 2019. Wij beginnen om 19.30u met koffie.

Willen jullie meer informatie? Jullie kunnen ons natuurlijk altijd bellen of e-mailen.

Wij hopen jullie te zien.

Tot snel,

Gerda Kruisselbrink, tel.: 0575- 431855, e-mail: gerda.kruisselbrink@telfortglasvezel.nl
Rob Baaij, tel.: 0575-432231 / 06-12690200, e-mail: robbaaij@gmail.com

Vernieuwde Berkelloop van S.V. Almen

Na vorig jaar de looprichting te hebben omgedraaid, zijn er dit jaar weer verfrissende veranderingen voor de Berkelloop van S.V. Almen op zaterdag 22 december a.s. Het parcours van de 5 km blijft hetzelfde, maar bij het parcours van de 21,1 km en de 10 km gaan we meer gebruik maken van de nu prachtig meanderende Berkel, zodat de naam Berkelloop meer eer wordt aangedaan. Ook nieuw dit jaar is de Kidsrun voor kinderen t/m 12 jaar van zo’n 750 m op het terrein van S.V. Almen. Voor alle jeugdige deelnemers is er een medaille!

Nieuwe halve marathon (21,1 km) Starttijd: 10.30 uur De avontuurlijke 21.1 km route loopt voor ongeveer 75% over onverharde paden over het landgoed De Velhorst en het Walien en volgt De Berkel op een aantal plaatsen.

Nieuwe 10 km loop Starttijd: 11.00 uur De 10 km is dit jaar ook weer één grote ronde en voert door het dorp en o.a. de noordzijde van de meanderende Berkel.

5 km loop Starttijd: 11.30 uur De 5 km is een rondje in en om het dorp, waarbij lopers o.a. kennismaken met het prachtige bospad door het Elger in het hart van Almen.

Kidsrun (750 m) Starttijd 11.45 uur Dit is een ronde van ongeveer 750 m op het terrein van de voetbalclub met een medaille voor alle jonge hardlopers.

Na de finish staat voor iedere deelnemer een warme kop soep met een broodje klaar in de kantine van S.V. Almen!
Voorinschrijven kan met korting via de site van S.V. Almen: www.svalmen.nl onder het kopje Berkelloop en na-inschrijving kan op de dag van de Berkelloop zelf; vanaf 9.30 uur in de kantine van S.V. Almen.

Neem voor meer informatie eens een kijkje op de website van S.V. Almen: http://www.svalmen.nl onder het kopje Berkelloop. Hier kunt u o.a. de routekaarten bekijken.

Op zondag 23 december is er om 10.00 uur de gebruikelijke kerkdienst in de vorm van een ochtendgebed. Voorganger dr. M. Hilhorst uit Almen. Op 24 december – kerstavond – is er om 19.00 uur een dienst voor jong en oud. De exacte invulling is nog niet bekend, maar het wordt wel iets speciaals!

Om 22.00 uur is er de Kerstnachtdienst met medewerking van het koor Vocaal. De dienst wordt onder meer geleid door enkele kerkenraadsleden. Na de dienst gaat iedereen naar buiten waar de vuurkorven branden. Er wordt chocolademelk, limonade en glühwein geschonken met daarbij kerstkransjes.

Op dinsdag, eerste Kerstdag, om 10.00 uur is er de gebruikelijke kerkdienst. Hieraan wordt meegewerkt door de cantorij. Na afloop koffie/thee in Ons Huis.

Op zondag 30 december is er om 10.00 uur een gewone dienst waarin ds. J. Bruin uit Zutphen voor gaat. Na afloop koffie/thee in Ons Huis.

De dienst van maandag 31 december 2018, oudejaarsavond, begint om 19.30 uur en wordt geleid door de predikant ds. W. Klein en kerkenraadsleden. Dan 2019.

Op zondag 6 januari 2019 om 10.00 uur is er de gebruikelijke nieuwjaarsdienst. Zoals al enkele jaren gebruikelijk wordt hierin het Driekoningenspel opgevoerd. Zeer de moeite waard! Daarna is er de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie in Ons Huis met koffie/thee en Nieuwjaars rolletjes.

Op zondag 23 december is er om 10.00 uur de gebruikelijke kerkdienst in de vorm van een ochtendgebed. Voorganger dr. M. Hilhorst uit Almen.

Op 24 december – kerstavond – is er om 19.00 uur een dienst voor jong en oud. De exacte invulling is nog niet bekend, maar het wordt wel iets speciaals!

Om 22.00 uur is er de Kerstnachtdienst met medewerking van het koor Vocaal. De dienst wordt onder meer geleid door enkele kerkenraadsleden. Na de dienst gaat iedereen naar buiten waar de vuurkorven branden. Er wordt chocolademelk, limonade en glühwein geschonken met daarbij kerstkransjes.

Op dinsdag, eerste Kerstdag, om 10.00 uur is er de gebruikelijke kerkdienst. Hieraan wordt meegewerkt door de cantorij. Na afloop koffie/thee in Ons Huis.

Op zondag 30 december is er om 10.00 uur een gewone dienst waarin ds. J. Bruin uit Zutphen voor gaat. Na afloop koffie/thee in Ons Huis.

De dienst van maandag 31 december 2018, oudejaarsavond, begint om 19.30 uur en wordt geleid door de predikant ds. W. Klein en kerkenraadsleden. Dan 2019.

Op zondag 6 januari 2019 om 10.00 uur is er de gebruikelijke nieuwjaarsdienst. Zoals al enkele jaren gebruikelijk wordt hierin het Driekoningenspel opgevoerd. Zeer de moeite waard! Daarna is er de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie in Ons Huis met koffie/thee en Nieuwjaars rolletjes.

Op zondag 23 december is er om 10.00 uur de gebruikelijke kerkdienst in de vorm van een ochtendgebed. Voorganger dr. M. Hilhorst uit Almen.

Op 24 december – kerstavond – is er om 19.00 uur een dienst voor jong en oud. De exacte invulling is nog niet bekend, maar het wordt wel iets speciaals!

Om 22.00 uur is er de Kerstnachtdienst met medewerking van het koor Vocaal. De dienst wordt onder meer geleid door enkele kerkenraadsleden. Na de dienst gaat iedereen naar buiten waar de vuurkorven branden. Er wordt chocolademelk, limonade en glühwein geschonken met daarbij kerstkransjes.

Op dinsdag, eerste Kerstdag, om 10.00 uur is er de gebruikelijke kerkdienst. Hieraan wordt meegewerkt door de cantorij. Na afloop koffie/thee in Ons Huis.

Op zondag 30 december is er om 10.00 uur een gewone dienst waarin ds. J. Bruin uit Zutphen voor gaat. Na afloop koffie/thee in Ons Huis.

De dienst van maandag 31 december 2018, oudejaarsavond, begint om 19.30 uur en wordt geleid door de predikant ds. W. Klein en kerkenraadsleden. Dan 2019.

Op zondag 6 januari 2019 om 10.00 uur is er de gebruikelijke nieuwjaarsdienst. Zoals al enkele jaren gebruikelijk wordt hierin het Driekoningenspel opgevoerd. Zeer de moeite waard! Daarna is er de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie in Ons Huis met koffie/thee en Nieuwjaars rolletjes.

Ovéra Almen afdeling volleybal organiseert ook dit jaar het V(oliebollen)-toernooi.

Op vrijdagavond 28 december (nog net) 2018 wordt het gezellige mix-volleybal-toernooi voor familie- en /of vriendenteams gehouden die strijden om de eeuwige roem in Almen en omstreken.

  • Mix-team bestaat uit (minimaal 3) meisjes/dames en heren/jongens.
  • Niet perse spelers uitkomend in competitieverband.
  • Winnen mag, het gaat ook om eer en gezelligheid.
  • Er worden meerdere korte wedstrijdjes gespeeld.
  • Deelname € 10,00 per team.

Iedereen kan zich vanaf nu inschrijven bij Jop van der Wee via de mail: jvdwee@overa.nl.

Je kunt je ook individueel inschrijven dan zorgen wij dat er een team wordt samengesteld. 

We gaan er weer een mooi sportevenement van maken!!!!!!!! Opgave graag voor 30 november.

Op zondag 23 december is er om 10.00 uur de gebruikelijke kerkdienst in de vorm van een ochtendgebed. Voorganger dr. M. Hilhorst uit Almen.

Op 24 december – kerstavond – is er om 19.00 uur een dienst voor jong en oud. De exacte invulling is nog niet bekend, maar het wordt wel iets speciaals!

Om 22.00 uur is er de Kerstnachtdienst met medewerking van het koor Vocaal. De dienst wordt onder meer geleid door enkele kerkenraadsleden. Na de dienst gaat iedereen naar buiten waar de vuurkorven branden. Er wordt chocolademelk, limonade en glühwein geschonken met daarbij kerstkransjes.

Op dinsdag, eerste Kerstdag, om 10.00 uur is er de gebruikelijke kerkdienst. Hieraan wordt meegewerkt door de cantorij. Na afloop koffie/thee in Ons Huis.

Op zondag 30 december is er om 10.00 uur een gewone dienst waarin ds. J. Bruin uit Zutphen voor gaat. Na afloop koffie/thee in Ons Huis.

De dienst van maandag 31 december 2018, oudejaarsavond, begint om 19.30 uur en wordt geleid door de predikant ds. W. Klein en kerkenraadsleden. Dan 2019.

Op zondag 6 januari 2019 om 10.00 uur is er de gebruikelijke nieuwjaarsdienst. Zoals al enkele jaren gebruikelijk wordt hierin het Driekoningenspel opgevoerd. Zeer de moeite waard! Daarna is er de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie in Ons Huis met koffie/thee en Nieuwjaars rolletjes.

Playbackshow 2019 Zoals altijd zal de jaarlijkse playbackshow weer op de eerste zaterdag van januari plaatsvinden. Echter spreken we dit jaar van een jubileum! 5 januari 2019 opent Ons Huis haar deuren voor de 40e editie van de playbackshowen er staat jullie wat moois te wachten.

De playbackcrew van Soos ‘t Keldertje gaat weer hard aan het werk om een mooi decor te bouwen. Daarnaast zullen er wat extra verrassingen zijn dus kom allemaal! Natuurlijk kunnen alle Almense podiumbeesten zich weer opgeven om mee te doen aan de show. Dit kan door een mailtje te sturen naarplaybackshowalmen2019@gmail.com. Vermeld hierbij de namen van alle deelnemers, het nummer wat je gaat opvoeren en of het een playback-, soundmix-of live-act betreft.

Kijk voor meer info over de playbackshow en Soos ’t Keldertje op onze Facebookpagina:https://www.facebook.com/soostkeldertje/

Op zondag 23 december is er om 10.00 uur de gebruikelijke kerkdienst in de vorm van een ochtendgebed. Voorganger dr. M. Hilhorst uit Almen.

Op 24 december – kerstavond – is er om 19.00 uur een dienst voor jong en oud. De exacte invulling is nog niet bekend, maar het wordt wel iets speciaals!

Om 22.00 uur is er de Kerstnachtdienst met medewerking van het koor Vocaal. De dienst wordt onder meer geleid door enkele kerkenraadsleden. Na de dienst gaat iedereen naar buiten waar de vuurkorven branden. Er wordt chocolademelk, limonade en glühwein geschonken met daarbij kerstkransjes.

Op dinsdag, eerste Kerstdag, om 10.00 uur is er de gebruikelijke kerkdienst. Hieraan wordt meegewerkt door de cantorij. Na afloop koffie/thee in Ons Huis.

Op zondag 30 december is er om 10.00 uur een gewone dienst waarin ds. J. Bruin uit Zutphen voor gaat. Na afloop koffie/thee in Ons Huis.

De dienst van maandag 31 december 2018, oudejaarsavond, begint om 19.30 uur en wordt geleid door de predikant ds. W. Klein en kerkenraadsleden. Dan 2019.

Op zondag 6 januari 2019 om 10.00 uur is er de gebruikelijke nieuwjaarsdienst. Zoals al enkele jaren gebruikelijk wordt hierin het Driekoningenspel opgevoerd. Zeer de moeite waard! Daarna is er de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie in Ons Huis met koffie/thee en Nieuwjaars rolletjes.

In het nieuwe jaar komen we op 9 januari weer samen en is er een lezing door Hannie Kempink over het “Fabergé ei” en natuurlijk ontbreekt dan de nieuwjaarsborrel niet.

Houdt u van lezen en vindt u het leuk om met anderen over boeken te praten? Kom dan op woensdagmorgen 9 januari om 10.00 uur naar een informatiebijeenkomst over Leesclubs in Ons Huis Almen, door Senia georganiseerd. Senia ondersteunt vele leesclubs in het hele land met leeswijzers van interessante boeken, Door de discussie vragen in de leeswijzers voert u diepgaande gesprekken met elkaar.

Bij voldoende belangstelling wordt er een leesclub moderne literatuur opgericht.

aanmelden bij: info@senia.nl

www.senia.nl

Oud papier, blauwe containerBeste Almenaren,

Zaterdag 12 januari 2019 zal uw blauwe container met oud papier weer worden geleegd door Circulus- Berkel en muziekvereniging Juliana op de route die is afgesproken: het dorp, de Ehzerallee en de Scheggertdijk, en ook de Asselerweg, Azinkdijk en (oude) Kapelweg. Twee groepjes van 2 vrijwilligers zullen vanaf 8.00 uur helpen uw blauwe container te legen.

Wij vragen u de blauwe container voor 7.45 uur ’s ochtends aan de weg te plaatsen met het handvat naar de weg toe! Wel graag op dezelfde plek als de oranje container, zoals u gewend bent. Tevens willen wij u vragen geen los papier of karton bij de container te zetten. Wij mogen namelijk geen los materiaal in de vuilniswagen gooien en zullen al het losse spul moeten laten liggen.

Voor meer informatie of vragen; kijk op de site van de gemeente Lochem of Circulus Berkel of neem contact op met een bestuurslid van Juliana. (zie www.juliana-almen.nl)

Gerrie Brinkman
e-mail: secretariaat@juliana-almen.nl
website: www.juliana-almen.nl

Schwanegesang van Franz Schubert.

Een laatste boodschap aan de wereld van een groot liedcomponist. Tekst: Marien van de Boom, Muziek: Domien Arnolds (Bas-bariton) en Rik Groenhuijzen (Piano).

Donderdag 24 januari 2019:        'Rembrandt'

 

Rembrandt wordt veelal beschouwd als de grootste van de Hollandse meesters uit de 17e eeuw. Wie kent zijn beroemde werk 'De Nachtwacht' niet? Inderdaad was Rembrandt een zeer veelzijdig kunstenaar; hij heeft zich bezig gehouden met schilderen, tekenen en niet te vergeten etsen. Met zijn dramatisch gebruik van licht en donker effecten behoort hij tot de Barok.

In deze lezing geeft Monique Hafkamp een overzicht van het leven en werk van Rembrandt. Ook gaat ze in op vragen als: door wie is Rembrandt beïnvloed? Hoe werd hij in zijn eigen tijd gewaardeerd? Welke onderwerpen beeldde hij uit? Hij is onder meer beroemd door zijn zelfportretten die gekenmerkt worden door een grote emotionele diepgang. Was hij ook buiten Nederland bekend? Hoe keek men in latere periodes tegen hem aan?

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. Reden te meer om stil te staan bij deze bijzondere kunstenaar.

Hans Abbink neemt de leden op 6 februari mee in de wereld rond de “Schapenhoeve”.

Oud papier, blauwe containerBeste Almenaren,

Zaterdag 9 februari a.s. zal uw blauwe container met oud papier weer worden geleegd door Circulus- Berkel en muziekvereniging Juliana op de route die is afgesproken: het dorp, de Ehzerallee en de Scheggertdijk, en ook de Asselerweg, Azinkdijk en (oude) Kapelweg. Twee groepjes van 2 vrijwilligers zullen vanaf 8.00 uur helpen uw blauwe container te legen.

Wij vragen u de blauwe container voor 7.45 uur ’s ochtends aan de weg te plaatsen met het handvat naar de weg toe! Wel graag op dezelfde plek als de oranje container, zoals u gewend bent. Tevens willen wij u vragen geen los papier of karton bij de container te zetten. Wij mogen namelijk geen los materiaal in de vuilniswagen gooien en zullen al het losse spul moeten laten liggen.

Voor meer informatie of vragen; kijk op de site van de gemeente Lochem of Circulus Berkel of neem contact op met een bestuurslid van Juliana. (zie www.juliana-almen.nl)

Gerrie Brinkman
e-mail: secretariaat@juliana-almen.nl
website: www.juliana-almen.nl

Gedichten geschreven door mensen van alle leeftijden uit Almen.

6 maart is er de jaarvergadering en zal Anneke Maandag één en ander vertellen over de Vereniging Zorg en Welzijn Almen. Zij geeft dan ook de gelegenheid om vragen te stellen.

Donderdag 7 maart 2019:          'Verfoeide pausen en oogstrelende kunst'

Ruim 500 jaar geleden in 1517 lanceerde de theoloog Maarten Luther een aanval op de kerkelijke autoriteiten. Hij spijkerde zijn 95 stellingen op de deur van de kerk te Wittenberg en kwam daarmee tegenover Paus Leo X te staan. Juist in deze erbarmelijke tijd bloeide de beeldende kunst als nooit tevoren. Met klinkende namen als die van Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo en Rafael. Hoe valt dat met elkaar te rijmen? De gevolgen waren niet te overzien.
Hoe wordt deze tijd weerspiegeld in de kunst?
Deze kunstvoorstelling van Han van Hagen geeft een antwoord.

Oud papier, blauwe containerBeste Almenaren,

Zaterdag 9 maart a.s. zal uw blauwe container met oud papier weer worden geleegd door Circulus- Berkel en muziekvereniging Juliana op de route die is afgesproken: het dorp, de Ehzerallee en de Scheggertdijk, en ook de Asselerweg, Azinkdijk en (oude) Kapelweg. Twee groepjes van 2 vrijwilligers zullen vanaf 8.00 uur helpen uw blauwe container te legen.

Wij vragen u de blauwe container voor 7.45 uur ’s ochtends aan de weg te plaatsen met het handvat naar de weg toe! Wel graag op dezelfde plek als de oranje container, zoals u gewend bent. Tevens willen wij u vragen geen los papier of karton bij de container te zetten. Wij mogen namelijk geen los materiaal in de vuilniswagen gooien en zullen al het losse spul moeten laten liggen.

Voor meer informatie of vragen; kijk op de site van de gemeente Lochem of Circulus Berkel of neem contact op met een bestuurslid van Juliana. (zie www.juliana-almen.nl)

Gerrie Brinkman
e-mail: secretariaat@juliana-almen.nl
website: www.juliana-almen.nl

Deze bijeenkomst wordt nog nader ingevuld

Algemeen

Zorg en Welzijn Almen

Wekelijks wordt, onder verantwoordelijkheid van de Vereniging Zorg en Welzijn Almen, een inloopochtend voor ouderen georganiseerd. Dit is elke woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Dorpshuis Ons Huis. Op de inloopochtend is iedereen welkom ongeacht of men lid is of niet.

Iedere tweede woensdagochtend van de maand kan men tijdens de inloopochtend ook kleine reparaties laten uitvoeren door de vrijwilligers van het Repaircafé.

Iedere laatste woensdagochtend van de maand wordt de inloopochtend afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Het is ook mogelijk om alleen bij de maaltijd aan te schuiven.

Wilt u graag komen en hebt u geen vervoer naar het dorpshuis, dan kunt u bellen met Anneke Maandag, tel. 06 23 38 60 20
Zij zal met u bespreken hoe het een en ander geregeld kan worden.

 

Bestelde boeken kunnen worden gehaald en/of gebracht naar de Superrr.

Via ehze@herbergier.nl of (0575) 431 169