Agenda

Voor meer informatie klik op het agenda item

Aktiviteitenkalender 2018

Kruudmoes proeverij op ”Klein Hulze”

Almen. Ook in de maand juli heeft u weer de mogelijkheid om kruudmoes te komen proeven. Dit oud Nederlands gerecht is een h(eerlijke) maaltijd gekookt in eigen keuken.

De ingrediënten zijn voornamelijk gort en karnemelk. Omdat dit gerecht vroeger op het land werd gegeten, tijdens het rogge maaien, zijn worst en spek toegevoegd. Kruiden, zoals kervel, bieslook, bruine berend (dit is kruizemunt met donker blad) en nog enkele verse tuinkruiden maakt deze brei bijzonder. Grote rozijnen worden zeker niet vergeten.

Wilt u komen proeven dan kan dit op woensdagmiddag 18 juli vanaf 14.00 uur in museum boerderij “Klein Hulze” aan de Wagenvoortsdijk  7 Almen. Telefoon 0575 431522.  U bent van harte welkom.

Oud papier, blauwe containerZaterdag 11 augustus zal uw blauwe container met oud papier worden geleegd door Circulus- Berkel en muziekvereniging Juliana op de route die is afgesproken: het dorp, de Ehzerallee en de Scheggertdijk. Twee groepjes van 2 vrijwilligers zullen vanaf 8.00 uur helpen uw blauwe container te legen.
Wij vragen u de blauwe container voor 7:45 uur ’s ochtends aan de weg te plaatsen met het handvat naar de weg toe! Wel graag op dezelfde plek als de oranje container, zoals u gewend bent. Tevens willen wij u vragen geen los papier of karton bij de container te zetten. Wij mogen namelijk geen los materiaal in de vuilniswagen gooien en zullen al het losse spul moeten laten liggen.

De opbrengst blijft ten goede komen aan muziekvereniging Juliana.

Nog niet bekend

Nog niet bekend

Algemeen

Zorg en Welzijn Almen

Wekelijks wordt, onder verantwoordelijkheid van de Vereniging Zorg en Welzijn Almen, een inloopochtend voor ouderen georganiseerd. Dit is elke woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Dorpshuis Ons Huis. Op de inloopochtend is iedereen welkom ongeacht of men lid is of niet.

Iedere tweede woensdagochtend van de maand kan men tijdens de inloopochtend ook kleine reparaties laten uitvoeren door de vrijwilligers van het Repaircafé.

Iedere laatste woensdagochtend van de maand wordt de inloopochtend afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Het is ook mogelijk om alleen bij de maaltijd aan te schuiven.

Programma inloopochtend April 2018.

  • 4 April Henk Ruiterkamp laat foto’s zien van de Veluwe.
  • 11 April Repair.
  • 18 April Fit Art of een Quiz is nog niet helemaal duidelijk.
  • 25 April Hennie Derksen laat dia’s zien van haar overleden man Steven, over bijen. Gezamenlijk eten.

Wilt u graag komen en hebt u geen vervoer naar het dorpshuis, dan kunt u bellen met Anneke Maandag, tel. 06 23 38 60 20
Zij zal met u bespreken hoe het een en ander geregeld kan worden.

 

Bestelde boeken kunnen worden gehaald en/of gebracht naar de Superrr.

Via ehze@herbergier.nl of (0575) 431 169